viernes, 13 de marzo de 2009

¡¡ Mobilitzacions !! 12-M.


CRÒNICA DE LES MOBILITZACIONS DEL 12 MARÇ A BARCELONA


La Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE) congrega a 15000 estudiants universitaris i d’educació secundària per a denunciar la política de privatització de l’ensenyament públic per part del PSOE/PSC, ERC i ICV. La manifestació ha comptat amb el suport d’un nodrit bloc de professors i personal d’administració i serveis de les universitats públiques catalanes.
Sota el lema Deroguem la LOU i el Reial Decret, volem una universitat al servei del coneixement i no del mercat, els estudiants hem exigit la dimissió del conseller Huguet, de la comissionada d’universitats Blanca Palmada i del rector de la UPF Joan Josep Moreso. De la mateixa manera, reclamem la fi de la repressió, i per tant volem la readmissió dels estudiants expulsats a la UAB, la retirada dels expedients i dels processos penals.
La manifestació s’ha desenvolupat sense incidents, seguint el recorregut programat, i ha acabat amb l’ocupació del campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.
Cal destacar la negativa de l’equip rectoral de la UPF a dialogar amb els estudiants de l’Assemblea. Aquest fet ha anat acompanyat de l’avís de desallotjament aquesta mateixa nit, en aquest cas, veurem com per segon cop en un mes, el senyor Moreso propiciarà una situació de violència i repressió policial a una universitat pública.
Coincidint amb la jornada de vaga i agitació, el rector de la UB, Dídac Ramirez, ha ordenat el tancament de les instal·lacions del Rectorat sense més raó que la d’aïllar els estudiants que centralitzaven la cobertura informativa de la jornada.
La vaga, que es pot qualificar d’èxit, ha estat protagonitzada per un desplegament sense precedents d’agents de seguretat, que han impedit l’exercici de piquets informatius i les dormides als passadissos de les facultats.
Durant la vigília de la manifestació, diverses facultats han estat ocupades per estudiants, en tot cas s’ha tractat d’ocupacions i tancades simbòliques per tal de preparar les mobilitzacions realitzades avui. Els estudiants ocupants han viscut situacions d’angoixa i repressió per part dels cossos de seguretat interns de les diverses universitats. A les sis facultats que han estat ocupades, han tancat les entrades impedint la lliure circulació de persones, fins i tot en alguns casos, com és la Facultat de Comunicació de la UAB, han tallat la corrent elèctrica, han activat les alarmes de seguretat i finalment, han amenaçat amb un desallotjament per part dels mossos d’esquadra.
La repressió, la criminalització i l’assetjament és la única resposta clara i contundent del Govern de la Generalitat i el de l’Estat Espanyol davant l’evident fracàs en l’aplicació de la reforma a esquenes del conjunt de la societat.
Per acabar volem manifestar la nostra solidaritat cap als estudiants de la Universitat de La Laguna (Tenerife), que han estat víctimes d’una càrrega policial mentre duien a terme una manifestació, causant nombrosos ferits. Un cop més, es fa palès el diàleg dels òrgans de govern universitaris.
Comissió de Comunicació CAE
.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Si, probablement per la qual cosa es